Protokoll från mötet onsdag 7/4-2010



Påskäggsletartävlingen

På långfredagen, i fredags förra veckan alltså, anordnade US en Påskäggsletartävling. Så här gick det till:

På tisdagen innan hade några i US samlats för att spraya kottar - barnen skulle nämligen få leta röda kottar istället för ägg så vi hade samlat en massa kottar i olika storlekar och sprayade dom alltså röda på tisdagen innan.

På fredagen samlades vi runt halv elva och började göra i ordning, det skulle börja vid tolv. Vi delade upp godiset i olika priser och sprang runt och gömde massor av kottar lite överallt på anläggningen. Klockan 12 började barnen anlända.

Det var sjutton barn som kom, och vi samlade dem först och bjöd på fika och förklarade reglerna. De skulle gå två och två eller i vissa fall tre och tre och varje par skulle få en påse där de samlade kottarna. Kottarna fanns bara ute, och om man kände att man samlat färdigt kunde man komma tillbaka och fika lite. De som hittat flest kottar vann men alla skulle få ett pris.

Alla barnen var jättetaggade och det var kul att säga "Klara färdiga gå!" och se sjutton barn springa iväg och myllra över hela anläggningen och leta kottar. Det höll dom sig sysselsatta med i ca en kvart och när inte en enda kotte fanns kvar så samlades vi igen och dom fick fortsätta äta lite fika medan vi räknade ihop kottarna för att utse en vinnare. Det var tre tjejer som samlat ca 50 kottar som vann, tvåa blev två killar som salat ca 40 kottar och annars hade resten samlat runt 20-25. Vinnarna fick sitt pris (två enorma påskägg) och sedan förklarade vi att alla andra också skulle få ett pris, men att det också var gömt någonstans på anläggningen (bakom manegen). Ännu en gång sprang de iväg efter ett "Klara färdiga gå!" och kom snart tillbaka med varsin godispåse som de satt och mumsade på en stund.

Nu var klockan omkring 13.00 och vi hade beräknat att allt skulle ta ca 2 timmar, men nu hade det gått en timme och vi var i princip färdiga så till nästa gång vet vi att det bara tar ca en timme. Men vi hade fortfarande en timme kvar att fördriva så vi tog med barnen ner till manegen och gjorde lite olika lekar. Eloge till Olivia, Julia och Jacob som hittade på nya lekar som engegerade barnen i en timme nere i manegen medan vi städade uppe i klubbstugan.

Så småningom var alla barn hämtade och vi kunde andas ut efter ett lyckat arrangemang. Barnen såg ut att tycka det var jätteroligt allihopa och kommer säkert tillbaka nästa år, men då skall vi ha bara en timme.




P.S. GLÖM INTE MÖTET PÅ ONSDAG KL 15.00. AVVARA MINST TVÅ TIMMAR!! D.S.


RSS 2.0