Vi i US


Okej, nu kommer äntligen en liten presentation om oss i US med bilder också. Det blir dock "bara" namn och bilder nu, så kommer förhoppningsvis lite mer text till hösten :) Så länge, varsegod och läs!

   
           


                
      



              
                     


         
                       

Sådärja! Nu har ni lite att gotta er i tills vi ses igen och komma överens om vad vi ska skriva här! Fortsatt trevlig sommar i regnet önskar vi er!


Hej i sommar(värmen?)!

Hej där ute!

Som ni kanske märkt har US sommarlov nu men vi startar såklart upp igen till hösten när ridskolan börjar och då tar vi i med nya krafter :)

Så länge får ni ha en fortsatt trevlig sommar, och ni som kommer hit via Stora Höga ridklubb's hemsida, lämna gärna en kommentar och säg vad ni tycker om vår - US's - blogg. Vad är bra, vad saknas, o.s.v.

Som sagt, ha en fortsatt skön sommar och vi ses igen till hösten! :)


Till hösten ses bland annat US-ansvariga Maria, kassören Johan och ordförande Calle, tillsammans med oss andra ockås förstås ;)

Bilder från kickoffen














Klicka här om du vill titta på filmen från Kulturbetet kväll 30/6

Sådärja, nu får ni ta och skratta åt bilderna från US's kickoff -09 :)


Bestämmelser

Under kickoffen bestämdes en del inom US. Saker som bestämdes var bl.a. poster inom styrelsen, vad vårt mål ska vara, vad vi vill lägga pengar på, om vi ska packa på Kvantum m.m. Vi gick också igenom vad US är för något. I själva verket står US för Ungdomssektionen, och det är inte bara vi som är med i US utan alla på hela klubben, 0-26 år gamla, är medlemmar i US. Däremot är det vi som är styrelsen, dvs USS (Ungdomssektionens styrelse).

Vårt mål är att försöka köpa en häst till klubben, och då vill ju vi så klart ha inflytande över vilken häst som ska köpas. I nuläget har vi omkring 16 000 kr, så det är inte långt kvar tills vi kommer kunna köpa en häst.

En annan dröm är att göra i ordning uppe på loftet, ovanför stallet. För att kunna göra i ordning där uppe behövs trappa, isolering till golvet, skivor över isoleringen + golv, vilket kommer kosta massor med pengar. Men vem vet, om inte de vuxna gör något åt det, varför skulle inte US kunna göra det en vacker dag? :)

Angående packningen på Ica Kvantum så är det lite oklart om huruvida US kommer få alla pengarna eller om styrelsen ska ha en del också. Maria framförde vad styrelsen sagt; de vill ha 1000 kr av de 2 800 vi får från varje tillfälle. Detta möttes med protester och vi bestämde så här - om styrelsen kan fixa fram en vuxen till varje tillfälle så vi slipper ta till våra föräldrar, då kan de få en del av pengarna. Men om det är vi som ska göra jobbet - packa, fixa vuxna m.m., då är det självklart vi som ska ha alla pengarna anser US. Hur det kommer bli återstår att se.

Och så det viktigaste av allt - styrelsen i US. Styrelsen är ju självklart vi som var med på det här lägret, men vem som ska agera ordförande, sekreterare m.m. Fram till ca februari nästa år ser det ut så här:

Ordförande: Calle Brinkhoff
Vice ordförande: Malin Aronsson
Sekreterare: Hanna Bäckevik
Kassör: Johan Brinkhoff
Webansvarig: Alice Andrews

En övrig post som glatt antogs av Olivia Andrews är "Kakansvarig" :)


Åter igen, US önskar alla ett fortsatt trevligt sommarlov!

US-kickoff: sammanfattning

US kick off blev en succé!

I tre dagar red vi, hade US-aktiviteter, umgicks och annat skoj. Den första dagen, tisdag 30/6-09, började med hästutdelning och ridpass. Vi fördelades i två grupper och red omlott. Efter ridpasset var det dags för mat och sammarbetsövningar. Vi fick även en knas idé om att gå bort till ån och bada, vilket gick ganska bra tills Karin kände något mystiskt stryka över foten och alla blev jätterädda.
På kvällen flummades det och snackades det, vissa åt toast klockan tolv på natten och andra försökte sova. Vi sov ute så luften var skön, dock var man ju vaken ett tag...
Följande dag gick ena gruppen upp halv sju för att rida vid åtta, dressyr. Nästa grupp red vid nio. Det hann bli riktigt varmt och soligt så vi ville helst rida så tidigt som möjligt.
Efter ridpasset kom en tråkig nyhet; vi fick veta att Lady skulle tas bort följande dag. Sorgen dämpades dock när alla åkte hem till Alice (jag) och Olivia och badade i poolen, väldigt härligt efter svettigt ridpass. På kvällen åkte vi och sa hejdå till Lady, hon fick massor med gott att äta. Rest In Peace, Lady Brown.
Natten till torsdagen somnade alla fort, trötta efter dagens trapatser... och torsdagen gick åt till ridpass, US-planering och skura stallet. Lägret avslutades på eftermiddagen. Tack alla för en jätterolig kickoff som vi hoppas kan göras om!! :)

RSS 2.0