Maria informerar om Kick-offen

Hej! 

Vad roligt att det är så många som vill vara med i US! Nu ska vi då rivstarta med vårt kick-off läger! Alla har tackat ja, vilket är jättekul!  Vi startar på tisdag 30 juni kl. 13,00 och avslutar torsdag 2 juli kl. 14,00. Det kommer bli ett ridpass första och sista dagen och två ridpass på onsdag. Sen kommer det bli massor med KUL jobb med US! 
Betalningen ska sättas in senast onsdag 24 juni. Märk inbetalningen med US kickoff och ert namn.  
Camilla, Karins mamma ordnar med maten och hör av sig till era föräldrar om hon behöver hjälp! Jag trodde det fanns våningssängar kvar sen min tid, men det var tydligen inga madrasser kvar...Så Camilla har även hjälpt till att ordna att militärtält som alla kan sova i! Så ta med någon form av luftmadrass eller liggunderlag att ligga på och sovsäck. Ta även med badkläder om det blir fint väder och vi hinner åka och bada.  

Har ni några frågor hör gärna av er till mig. 77 77 60 el. 0707-27 77 60.      

Trevlig midsommar!

Packa på Ica

Till hösten kommer vi förmodligen att packa på Ica Kvantum i Stenungsund en fem-sex gånger. Varje packningstillfälle kommer resultera i 2.800 kr, vilka US kommer få själva. För att detta skall fungera måste förstås alla US-medlemmar hjälpa till och helst även en förälder varje gång som kan vara den över 18 år. Vårt mål är att försöka spara ihop till en häst, tänk om US kunde bidra med en alldeles egen häst till ridskolan, det vore väl något? Och vi är säkra på att vi kan klara det - om alla drar sitt strå till stacken


US's kickoff - uppdatering

Tack vare att Maria och Vickan sökte pengar kommer nu både US-medlemmarna och stallvärdarna få ett läger/kickoff. Pengarna (12.000 kr) ska delas mellan de båda parterna.
US's kickoff kommer äga rum v.27 med start någon gång vid 13-tiden tisdagen den 30/6-09 och avslutning vid 15-tiden torsdag 2/7-09. Översovning i klubbstugan kommer eventuellt att bli aktuellt och det kommer att kosta lite pengar. Vi kommer att prata om hur US blir till hösten, planera inför aktiviteter m.m. vi ska hålla och så har Maria säkert planerat en massa skoj. Det kommer bli jätteroligt!
Ännu mer information kommer komma senare men så länge; fortsatt trevlig sommar!

Stallvärdinnelägret kommer för övrigt att äga rum någon gång i början eller mitten av augusti, så de som är med i US och dessutom är stallvärdar kommer få två läger.

US blir fler...

US ökar i antal... numera är vi tio stycken! En komplett lista med alla medlemmar kommer komma upp under "Vi i US", där kommer också bilder och annat komma upp lite senare. Annars är vi jätteglada för tillökningen och våra nya medlemmar!


US's kickoff

Tack vare att Vickan och Maria sökte pengar finns det nu möjlighet till att US ska få ett eget ridläger! Pengarna man fick var 12.000 kr, vilka ska delas mellan stallvärdarna och US. Så de som är både stallvärd och US-medlem kommer få två ridläger i sommar!
I dagsläget vet vi att lägret kommer äga rum v.27, troligen tisdag 30/6 till torsdag 2/7. Det kommer kosta lite pengar men inte som ett "vanligt" ridläger. Maria har förhoppningsvis planerat massor av skoj och vi kommer ha jätteroligt! Om översovning i klubbstugan är aktuellt får vi se då och mer information angående mat m.m. kommer förhoppningsvis längre fram.
För övrigt kommer stallvärdarnas ridläger att äga rum i början eller mitten av augusti, vi kommer att sätta igång hästarna och det är Carro som håller i detta.


Har du tråkigt?

Har du tråkigt? Här tipsar US om några roliga onlinespel...

Tetris
Den "gamla godingen" tetris, vem har inte spelat det i sina dar? Men faktum är att det faktiskt är väldigt roligt, och här kan du dessutom välja svårighetsgrad genom att öka hastigheten och lägga till upp till 5 handikapp. Du kan också spela två personer mot varandra vilket är ett stort plus. Spela här

Rebubbled 2
Rebubbled går ut på att skjuta sönder bubblor (snarare bollar) så att de blir mindre och mindre och till slut försvinner. När du väl klarat en bana kan du alltid gå tillbaka till den och det finns omkring 50 stycken, jag har klarat alla utom den sista på single. För det är faktiskt så att ni kan spela två stycken, det är jätteroligt. Antingen sammarbetar ni (Cooperative), spelar mot varandra (Battle), eller försöker överleva längst, också mot varandra (Staying alive). Spela här

Bomb it 2
Ännu en version två av ett spel, men denna versionen är bättre än ettan liksom på Rebubbled. Hur som helst, du kan välja mellan fyra sätt att spela på och du kan också välja hur många motståndare du vill ha, svårighetsgrad osv. De olika spelsätten är Arkad, dvs döda alla fiender utan att själv bli dödad, Endast vapen, den som dödar tio fiender först vinner, Samla mynt, den som först får 10 mynt vinner, och Färga brickor, försök färga så många brickor som möjligt i din färg. Låter kanske barnsligt men är väldigt roligt och ni kan dessutom vara två spelare.
Spela här

Cubefield
Cubefield är ett nyupptäckt spel för mig och jag varnar för sjösjuka men också lätt beroendeframkallande.
Du använder piltangenterna och ska undvika alla kuber helt enkelt. Du kan inte reglera hastigheten utan det enda du kan göra är att styra. Ett ganska svårt spel, har kommit till tredje leveln som max. Spela här

Bubbleshooter
Det här spelet behöver du inte stressa på utan det kräver snarare lite hjärna för att klaras. Du ska försöka skjuta bort alla bubblor med hjälp av musklickningar, men för att få bort bubblor måste de vara av samma färg som den bubblan du ska skjuta och minst två stycken. Gör du fel för många gånger sänks alltihopa ner ett steg och till slut dör du. Jag har klarat hela spelet två gånger, det är ganska svårt. Spela här

Här kommer bilder i samma ordning som jag skrev om spelen, klicka på bilderna för större.





Hur går det för dig? Skryt genom att kommentera!

När paddocken blev som ny...

Några dagar innan majfesten den 30/5-09 samlades några US-medlemmar för att göra i ordning skyltarna till paddocken. Kvällen innan hade vi målat grunden vit och sedan hade dessutom Malin, Hanna, Calle och Johan sovit över i klubbstugan. Nästa dag hittade dom Misty och Cavat såhär, busponnysarna:



Måhända Misty smet över till Cavat under natten, höet var dessutom i en oreda...

På dagen blev det till att måla skyltar, det var nämligen US's uppdrag att fixa detta. Alice målade och de andra hjälpte till med att öppna burkar, tvätta penslar m.m. Skyltarna blev jättefina och sattes upp lagom till majfesten och paddocken blev som ny :)


Foton: Hanna Bäckevik


Kontakt

Har du några frågor angående US? Då kan du maila Maria här
Har du frågor angående sthrkus.blogg.se? Då kan du maila mig, admin här
För övrigt kan du läsa mer om Stora Höga ridklubb här

(För att maila direkt via länken krävs Outlook 2007, har du inte detta program kan du ändå kontakta oss via StHRK's hemsida eller genom att kommentera något av inläggen här på bloggen och lämna din e-postadress så ska vi försöka svara i alla fall)
 


Vi i US

US - vilka är vi egentligen?

Som sagt så är vi ett härligt gäng som representerar ungdomarna på StHRK. Man kan säga att vi börjat på en nystart i och med Maria, en vuxen som kommit in och hjälpt oss nu det senaste för att planera till t.ex. majfesten. Till hösten ska vi dela ut "riktiga" poster såsom sekreterare, justerare m.m. men än så länge kan man säga att det är Maria som är ordförande. Nuvarande medlemmar är:

Maria Hake
Hanna Bäckevik
Evelina Thor
Karin Hulling
Alice Andrews
Olivia Andrews
Malin Aronsson
Cecilia Nyström
Calle Brinkhoff
Johan Brinkhoff
Sigrid Clementz

Tanken är att alla ska skriva om sig själva senare, dvs om det blir något av den här sidan. Så länge får det räcka med vilka som är medlemmar i US för tillfället.



Välkommen

Hej och Välkommen till StHRK's US, dvs ungdomssektionens egna rum på Internet. Anledningen till att jag skapade den här sidan var för att jag egentligen ville lära mig mer om kodning och html på Internet, kan egentligen absolut ingenting om sådant. Men också för att jag tyckte att Ungdomssektionen behövde en egen sida eftersom den på klubbens hemsida aldrig uppdateras. Så, vad har jag egentligen tänkt med detta? Ja, egentligen har jag väl inte tänkt så långt, vet inte ens om det kommer bli något av det här, men om det blir det, och jag upprepar om, så kommer det i så fall bli nyheter inom US, bilder, information, sammanfattning av möten m.m. Så om man t.ex. glömmer när nästa möte var kan man gå in och kolla här eller om man vill ta kontakt med någon inom US eller bara vill kolla senaste nyheterna. Men som sagt - än så länge är den här sidan egentligen bara till för mig själv för att jag ska lära mig mer, men kanske blir det något av det senare? :)


RSS 2.0